Munakoiso- & granaattiomenasalaatti

tiistai 31. lokakuuta 2017



Tämä välimerellinen viettelevä salaatti sisältää kahta tämän hetken suosikkiani; munakoisoa ja granaattiomenaa. Salaatti sopii upeana ruokahalun nostattajana ennen varsinaista dinneriä. Nautimme sitä lounaalla uunituoreen leivän kanssa. Jos luulet että munakoisojen kypsentäminen uunissa on vaikeata, niin olet väärässä!

Ainekset: 
2 keskikokoista munakoisoa
1 granaattiomena
1 sipuli
1 tomaatti
1 valkosipulin kynsi
2 persiljan oksaa
2 mintun oksaa
2 rkl oliiviöljyä
1/2-1 dl kreikkalaista jugurttia/crème fraîchea
suolaa
karkeata suolaa
mustapippuria


1. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Pese munakoisot ja laita ne kokonaisina uuniin. Paista 20 minuuttia, kunnes ovat oikein kypsiä. Anna jäähtyä hieman, halkaise ne ja koverra liha lusikalla. Laita liha siivilään ja ripottele päälle 1 rkl karkeata suolaa. Anna seistä 15 minuuttia, jotta ylimääräinen neste poistuu.

2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Freesaa niitä muutama minuutti tilkassa öljyä, niin maku pehmenee. Jos haluat voit käyttää raakaa sipulia ja valkosipulia, mutta silloin vaihtaisin keltasipulin punasipuliin. Kuori tomaatti ja kuutioi malto. Hienonna yrtit. Halkaise granaattiomena ja ota talteen siemenet.

3. Hienonna munakoisoliha haarukalla ja lisää tomaattikuutiot, valkosipuli, sipuli ja yrtit. Sekoita mukaan oliiviöljy ja jugurtti. Varovasti suolaa ja pippuria. Sekoita kunnolla ja siirrä salaatti tarjoilukulhoon. Sirottele granaattiomenan siemenet päälle.












Täältä löydät Maalaisbistron muut munakoisoreseptit:








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti