Halloumi, munakoiso, sumakki, pistaasipähkinä & grillivartaat

sunnuntai 9. heinäkuuta 2017


Näihin makuihin jää helposti koukkuun. Suolaista, makeaa ja hapokasta taivaallisessa salaatissa. Sumakki on Välimeren maissa kasvavan sumakkipensaan kuivatuista hedelmistä tehty punainen jauhe. Se on yksi lähi-idän keskeisempiä mausteita ja on hapokkaan hedelmäinen. Ei kuitenkaan niin hapokas kuin sitruuna. Voit käyttää raastettua limen tai sitruunan kuorta ellei sinulta löydy sumakkia.

Ainekset:
1 munakoiso
250 g halloumi-juustoa
oliiviöljyä
1 tl sitruunamehua
1/4-1/2 tl sumakkia
mintun lehtiä
2 rkl hienonnettuja pistaasipähkinöitä
2 rkl granaattiomenan siemeniä
 
1. Sekoita kulhossa 2 rkl oliiviöljyä, sitruunamehu ja sumakki.
2. Leikkaa munakoiso ohuiksi siivuiksi ja paista ne oliiviöljyssä molemmin puolin kunnes saavat väriä. Siihen menee 4-5 minuuttia. Voit myös grillata ne. 
3. Kuivaa halloumi. Leikkaa se kahdeksaan siivuun. Paista ne keskilämmöllä 1 tl:ssa oliiviöljyä molemmin puolin kullanruskeiksi. Noin 4-6 minuuttia. Halloumisiivut voi myös grillata.



4. Asettele paistetut munakoiso- ja halloumisiivut isolle vadille ja valele oliiviöljysekoituksella. Koristele pistaasilla, granaattiomenan siemenillä ja mintulla. Salaatti maistuu sekä lämpimänä että kylmänä.



Grillasin kana- ja vihannesvartaita tämän maukkaan salaatin seuraksi. Minulla oli 600 g kanafilettä ja paprikaa, kesäkurpitsaa ja kevätsipuleita. Tein seuraavanlaisen marinadin: 1/2 dl (vajaa) soijaa, 2 rkl misopastaa, 4 rkl miriniä ja 1/2 tl pimentónia. Annoin kana- ja vihannespalojen marinoitua noin 30 minuuttia. Sitten saivat hikoilla grillissä kunnes mielestäni olivat valmiit. Valelin vielä lopuksi marinadilla. Mehukasta hyvää jälkeä tuli!





Tämä italialainen pirskahteleva roseeviini oli ylläri positiivisessa mielessä. Frizzantehan tarkoittaa että juoma on hieman kupliva ja tämä sopii mainiosti aasialaiseen tai mausteiseen ruokaan. Se on kuin tehty kuumaan kesäpäivään, ei väliä vietätkö sitä terassilla tai piknikillä. Kuiva viini makealla vadelma-metsämansikkatuoksulla.


2 kommenttia:

  1. Ihana salaatti! Sopii varmasti kevyeksi kesäiseksi lounaaksi ihan sellaisenaankin. Samalla tavalla yllätyin positiivisesti maistellessani tuota pirskahtelevaa rose-juomaa. Mukavaa kesäpäivää!

    VastaaPoista
  2. Anteeksi myöhäinen vastaus...ollaan juhlittu Ranskan itsenäisyyttä viikonloppuna enkä ole ehtinyt vilkaista blogia. Auringontäytteistä kesää sinullekin!

    VastaaPoista