Parsavelouté

perjantai 16. maaliskuuta 2018



Viikko sitten silmiini osui nippu meksikolaista vihreää parsaa Lidlissä ja olihan sitä pakko ostaa. Vihreä väri on niin koukuttava, varsinkin näin kevään kynnyksellä. Veloutéksi nimitetään Ranskassa sekä vaaleita kastikkeita että soseutettuja paksuja keittoja, joissa suurusteena on käytettu beurre maniéta (voi-vehnäjauhosekoitusta). Silkinpehmeä keitto toisin sanoin. Tässä keitossa käytin perunaa ja tuorejuustoa suurusteen sijaan. Tämä satsi riittänee 2-3 alkuruokaan. Pääsisäisen lämmin vihreä alkuruoka.

Ainekset keittoon:
1 nippu vihreää parsaa, kuorittuna ja paloiteltuna
1 banaanisalottisipuli
1 kuutioitu ja kuorittu peruna
voita
1 kasvisliemikuutio tai fondia
5 dl vettä
60-70 g Boursin valkosipulijuustoa yrteillä (tai vastaavaa tuorejuustoa)

Koristeluun: parsannuppuja, kylmäsavustettua lohta, vesikrassin kukkia, mustaa sormisuolaa

Laita nokare voita kasariin ja sekoita joukkoon parsanpalat (säästä nuput), pilkottu sipuli ja peruna. Sekoita kahden minuutin ajan. Lisää liemikuutio/fondi + vesi ja kiehauta. Hauduta 10 minuuttia. Lisäsin nuput mukaan viimeisen minuutin ajaksi ja poimin ne sitten pois reikäkauhalla. Lisää juusto, sekoita ja annan sen sulaa. Soseuta keitto. Tarkista maku.

Käytin omien viljelmiemme vesikrassia, kylmäsavulohiruusukkeita ja mustaa sormisuolaa (Mill & Mortar) koristeluun. Katkaravut sopivat myös hyvin tähän makumaailmaan.








Toinen keväinen ja helppo parsaresepti löytyy täältä:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti