Punajuuripasta ja chorizo-vihanneskastike + viinivinkki

maanantai 5. helmikuuta 2018



Toissapäivänä löysin vahingossa pussin punajuurispelttispagettia kaapista. Parasta ennen päivämäärä oli ollut aikoja sitten, mutta kuivatut pastat säilyvät yleensä hyvin ja kun en oikein voi heittää  ruokaa pois niin päätin käyttää sitä itse enkä antaa koiralle. Kaapeista löytyi monta suosikkiani, joten ryhdyin kastikkeen tekoon. Suippopaprikaa, pinaattia, parsakaalia, salottisipulia(omia), valkosipulia, varsiselleriä, chorizoa, halloumia ja mustia oliiveja. Kuulostaako houkuttelevalta? Minusta aivan erinomaiselta. Ainahan voit vaihtaa aineksia, jos joku tökkii.

Ainekset 2-3 hengelle:
100-120 g chorizomakkaraa paloiteltuna
2 isoa valkosipulin kynttä, pienennettyinä
2 sellerinvartta paloina
3 salottisipulia paloina
1/2 iso suippopaprika renkaina
2 kourallista tuoretta pinaattia
1 parsakaali paloina, höyrytetty
halloumi-juusto, grillattu
mustia oliiveja
kaurakermaa (sipulinmakuinen)
mustapippuria
chilisuolaa

punajuurispagetti (luomu spelttispagetti)

1. Leikkaa halloumi kuutioiksi ja grillaa tai paista nopeasti.

2. Paista chorizopalat ilman rasvaa paistinpannussa (niistä lähtee rasvaa), lisää sipuli ja valkosipuli ja sekoita pari minuuttia. Lisää sitten selleri ja paprika ja paista pari minuuttia. Lisää lopuksi pinaatti ja sekoita hyvin ja jatka vielä paistamista pari minuuttia. Lisää hieman kaurakermaa ja sekoita. Mausta suolalla ja pippurilla. Mutta muista, että oliivit ja halloumi sisältävät paljon suolaa.

3. Keitä pasta paketin ohjeen mukaan. Jos haluat voit lisätä hieman pastan keitinvettä kastikkeeseen.

4. Kaada pasta kastikkeeseen ja sekoita.

5. Tee annokset ja lisää höyrytettyä parsakaalia (myös varsi käytetään), oliiveja ja grillattuja halloumikuutioita.









 Voin lämpimästi suositella tätä espanjalaista Tempranillo-viiniä Rioja Altasta. Täyteläinen, marjaisa, hedelmäinen, savuinen, paahteinen ja yrttinen. Pehmeät tanniinit ja miellyttävä hieman savuinen jälkimaku. Etiketin mukaan viini sopii melkein ruoan kuin ruoan kanssa, mutta sitä suositellaan pitkään haudutettujen, yrttisten liharuokien seuraksi. Ja vaikka se on täyteläinen se sopii varsin hyvin nautittavaksi pelkkään seurusteluun. Uusi suosikki! Ja kaiken lisäksi aika edullinen - 11 euroa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti