Mutakakku à la Varennes - jauhoton suklaapommi

maanantai 1. tammikuuta 2018


Ranskalainen suklaakakku, joka on varsinainen kaloripommi, mutta kun ottaa vain pienen palan niin ei haittaa, vai mitä? Joka tapauksessa kaikkien aikojen paras ja helpoin suklaakakku. Ainekset tumma suklaa, voi, sokeri ja munat sekoitetaan yhteen ja sitten uuniin. Tänä jouluna se sai kunnian päättää meidän aasialaisen menumme. Yhdessä inkivääri- ja timjamipunaviinipäärynöiden ja vispikerman kanssa se maistui ihanan tuhdilta. Koska kakku on aika makea, niin tilpehöörit voivat olla sokerittomia. Nautimme lasin portviiniä herkun kanssa.

Ainekset:
1 dl espressokahvia/hyvin vahvaa kahvia
250 g 70% suklaata
250 g voita
2 dl vaaleata ruokosokeria (käytin vain 1,5 dl ja kakusta tuli kuitenkin tarpeeksi makea)
(hieman suolaa)
4 kananmunaa

1. Vuoraa rengasvuoka aluminifoliolla. Voitele ja korppujauhota folio.

2. Lämmitä kahvi vesihauteessa. Älä keitä! Murra suklaa kahvin joukkoon. Sekoita kunnes se sulaa.

3. Sekoita mukaan sokeri ja voi pienissä erissä. Odota että ne sulavat ennen kuin laitat lisää. Sekoita koko ajan.

4. Ota kippo pois vesihauteesta ja vispaa muna kerrallaan sekoitukseen. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 50 minuuttia. Kakun pitää olla hiukan tahmea sisältä. Anna sen jäähtyä vuoassa ja siirrä se sitten kakkuvadille. Jos haluat voit sirotella tomusokeria päälle. Anna kakun levätä viileässä 2-3 päivää (tai ainakin yhden päivän), niin maku on mitä parhain.


Kommentti: Tein valmiit jälkiruoka-annokset, missä oli pieni pala kakkua, puolikas inkivääripäärynä ja timjamipunaviinipäärynä + hieman vatkattua kuohukermaa. Sekoitin vähän inkiväärilientä kerman joukkoon. Kesällä tarjoilen yleensä tuoreita mansikoita tai mansikkacoulista kakun kanssa. Espresson kanssa maistuu pelkkä kakkupalakin. Annan myös päärynälinkin, jos haluat tehdä niitä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti