Palsternakka-polentaranskalaiset

tiistai 7. marraskuuta 2017



Hetken mielijohteesta päätin käyttää viimeiset palsternakat polentaranujen tekoon. Aikaisemmin olen tehnyt tavallisia polentaranuja uunissa ja nekin upposivat alta yksikön. Aloitin tekemällä palsternakkamuusin ja keittämällä polentan. Sitten yhdistin molemmat ja lisäsin chiliä, sitruunaa, yrttejä ja voita. Tuloksena  erittäin maistuvia ranskalaisia.

Ainekset:
2 dl polentaa
1 liemikuutio 
6-7 dl vettä
 1/2 - 1 sitruunan kuori ja mehu
(1 keltainen lemon drop chili, hienonnettu/chiliflakes)
2 rkl voita
1 dl keitettyä muusattua palsternakkaa
1-2 rkl hienonnettua rosmariinia/muita yrttejä
suolaa
mustapippuria

1. Kiehauta 6 dl vettä ja murenna liemikuutio joukkoon. Sekoita hitaasti polenta sekaan ja hämmennä koko ajan puulusikalla. Lisää vettä, jos puurosta tulee liian paksua. Keitä hyvin alhaisella lämmöllä noin 10-20 minuuttia (riippuu polentasta)  kunnes polenta on kypsää. Hämmennä koko ajan. Sekoita mukaan sitruuna, chili, rosmariini ja voi loppua kohden. 

2. Yhdistä palsternakkamuusiin ja mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan.

3. Öljyä vuoka (noin 20 x 25 cm), peitä leivinpaperilla ja levitä nopeasti lämmin polentapalsternakkasekoitus siihen ennen kuin se ehtii jähmettyä. Peitä muovikelmulla ja vie kylmään jähmettymään 2-3 tunniksi tai yön yli.

4. Leikkaa levy sopiviin tikkuihin ja siirrä ne leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Paista 225 asteessa noin 20 minuuttia. Käännä tikut puolessa välissä. Voit myös uppopaistaa tikut öljyssä, jos haluat rasvaisemmat ranskalaiset.








Nämä ranut sopivat hyvin dipattaviksi johonkin soossiin. Oma suosikkini on chilivalkosipulimajo. Tarjoilin näitä myös lisukkeena kanipadalle (resepti seuraavassa postauksessa).



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti