Rosmariiniperunat, kantarellit ja ahvenfileet uunissa

perjantai 22. syyskuuta 2017



Kaikki valmistui kätevästi yhdellä uunipellillä: rouskuvat perunalohkot kantarellien ja sipulien kera, jotka vietettyään hetken uunissa, saivat seuraa ahvenfileistä. Grillivastus päälle ja muutaman minuutin päästä ruoka oli valmis. Verkkoon oli tarttunut muutama pieni ahven ja päätin olla paistamatta niitä voissa tällä kertaa. Päätös oli hyvä: syntyi herkullinen ja vähäkalorinen ruoka ... oliiviöljyä en kuitenkaan säästänyt. Resepti (pienin muutoksin) on Antti Vahteran.

Ainekset:
noin 800g - 1 kg perunoita
noin 3-4 isoa sipulia
ainakin 1/2 litra kantarelleja, mielellään enemmän
1 nippu tuoretta rosmariinia
hyvää oliiviöljyä
10-12 ahvenfilettä
merisuolaa
mustapippuria
sormisuolaa

1. Pese perunat huolellisesti. Laita merisuolalla maustettu vesi  kiehumaan isoon kattilaan. Leikkaa perunat lohkoiksi. Kun vesi kiehuu, laita lohkot kattilaan. Anna kiehua 4-5 minuuttia, jotta perunat vähän pehmenevät. Valuta vesi pois ja anna perunoiden kuivahtaa kunnolla. Levitä uunipellille/uunivuokaan.

2. Leikkaa sipulit siivuiksi ja ruskista ne pannussa yhdessä kantarellien kanssa. Laita seos uunipellille ja käännä perunoiden sekaan. Suolaa ja pippuroi. Lorauta päälle runsaasti oliiviöljyä. Silppua rosmariini mukaan.

3. Laita 200-asteiseen uuniin 30-40 minuutiksi. Poista ahvenista selkäruodot parilla veitsen viillolla. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita ahvenfileet uuniin, kun perunat ovat saaneet kunnon värin. Grillaa 7-8 minuuttia. 

4. Voit tarjoilla lisäkkeenä Dijon-sinapilla maustettua majoneesia.




Paahdoin lisukkeeksi raitajuuria ja kukkakaalia uunissa. Pienensin vihannekset ja sekoitin niihin suolaa, pippuria, yrttejä ja oliiviöljyä. 225-asteiseen uuniin noin 15-20 minuuttia.









Koska oli viikonloppu saimme lasilliset viiniä ruoan kanssa. Tämä argentiinalainen valkoviini oli todella miellyttävä uusi tuttavuus. Hedelmäinen, runsas, kukkainen, hieman eksoottinen tuoksu. Soveltuu kala- ja äyriäisruokien, myös hieman voimakkaammin maustettujen, kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti