Kesäkurpitsaterriini - juhlavampi vaihtoehto

tiistai 12. syyskuuta 2017


Yleensä kesäkurpitsasatomme on isohko, mutta tänä vuonna se on ihan sopivan kokoinen. Osa siitä menee koiran puuroon ja viikolla, kun haluan ruoan heti pöydälle paistan usein kesäkurpitsakuutioita, sipulia ja valkosipulia yrttien ja mausteiden kera. Todella maukasta kunhan paistaa ne nopeasti kovalla lämmöllä, niin että niistä tulee rapeita. Tätä terriiniä söin ensimmäistä kertaa Ranskassa pienessä provencelaisessa ravintolassa. Siellä sen nimi on "pain de courgette", siis kesäkurpitsaleipä. Maku on todella mieto ja sen tähden terriiniä on helppo yhdistää ruokaan kuin ruokaan. Muista suolata ja maustaa todella paljon ja anna valmiin terriinin levätä jääkaapissa ainakin yön yli. Parhaalta se maistuu kun paistaa siivut nopeasti pienessä määrässä öljyä/voita ja sitten ripottelee sormisuolaa ja mustapippuria päälle.

Pitkulaiseen terriini-/kakkuvuokaan tarvitset:
600-700 g kesäkurpitsaa
3 isoa keltaista sipulia
( + sipulinvarret )
oliiviöljyä
6-7 kananmunaa
1 rkl Maizenaa
suolaa
mustapippuria
timjamia (käytin tuoretta minttua tällä kertaa)
1 valkosipulin kynsi (tai enemmän)
1 nippu persiljaa

1. Pilko kesäkurpitsat ja sipulit pieniksi kuutioiksi. Freesaa kuutiot oliiviöljyssä kunnes sipuli kiiltää. Raasta valkosipuli mukaan ja anna seoksen jäähtyä.

2. Vatkaa munien rakenne rikki. Sekoita Maizena veteen ja sekoita munien joukkoon. Mausta suolalla, pippurilla ja timjamilla.

3. Sekoita vihannekset ja hienonnettu persilja (ja minttu) munaseokseen. Kaada seos kevyesti voideltuun vuokaan. Siirrä vuoka vesihauteeseen ja paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 45 minuuttia, tai kunnes munaseos on hyytynyt. Anna terriinin jäähtyä. Kumoa varovasti ja leikkaa siivuiksi.









Kommentti: Tomaattisalaatti, joka sisältää sitruunamehua, rakuunaa, ruohosipulia, suolaa, mustapippuria ja oliiviöljyä sopii lisukkeeksi. Minulla oli hieman sekasieniä jemmassa ja paistoin ne mukaan. Oli aivan hullun hyvä yhdistelmä! Myös kalaa kaikissa muodoissaan voisi kokeilla. Ranskassa tarjoillaan tätä terriiniä tomaattisalaatin kanssa kylmänä alkuruokana.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti