Grillattuja omenia ja halloumia rusinoilla

maanantai 4. syyskuuta 2017


Makeat omput yhdessä suolaisen halloumin kanssa on niin maan mainio yhdistelmä. Nopea ja helppo lisuke moneen. Söimme tätä salaattia grillatun kalan kera, mutta Tina Nordström (jonka resepti tämä on) suosittelee katkarapuja. Jätin pois rusinat, koska rusinapaketti oli tyhjä. Sen sijaan lorautin hiukan granaattiomenasiirappia päälle syödessämme. Suosittelen käyttämään punaisia kotimaisia omenoita, niin salaatista tulee vielä kaiken lisäksi kaunis! Minulla ei ollut kuin puolikuolleita kelta-vihreitä yksilöitä.

Ainekset neljälle:
5 kotimaista punaista omenaa
oliiviöljyä
1 hienonnettu rosmariinin oksa
2 halloumijuustoa
1 punasipuli
1/2 dl sultanarusinoita
1 sitruuna
(1/2 dl oliiviöljyä)

1. Puolita omenat. Lorauta hieman oliiviöljyä ja ripottele rosmariinia päälle. Grillaa omenat kuumalla grillillä tai grillipannulla, parisen minuuttia per puoli.

2. Grillaa tai paista juusto kullankeltaiseksi. Käännä silloin tällöin ja ole valppaana, koska se palaa helposti.

3. Kuori ja pilko punasipuli ja laita se kulhoon. Hienonna rusinat ja laita ne samaan kulhoon.

4. Pese ja kuori sitruuna. Hienonna sitruunan liha ja sekoita  se sipulin ja rusinoiden kanssa. Jos haluat voit lisätä 1/2 dl oliiviöljyä.

5. Asettele omenat vadille, murustele päälle paistettu juusto ja viimeiseksi rusina-, sipuli- ja sitruunasekoitus (ja ehkä vähän lisää rosmariinia).








Kommentti: Tein puoli satsia, joten kuvissa näkyy se määrä. Luulisin että rusinoiden sijaan granaattiomenan siemenet tai kuivatut karpalot voisivat toimia hyvin. Testiin menee!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti