Vihannessosekeitto - hävikistä herkuksi

lauantai 5. elokuuta 2017

Nyt tekemään terveellistä keittoa vihannesjämistä ja muista kaapinherkuista. Tein tätä keittoa jo kesäkuun loppupuolella mutta olin unohtanut kirjoittaa postauksen tästä. Voit tietysti vaihtaa reseptini vihannekset kaapistasi löytyviin tähteisiin. Tällaisista vihanneskeitoista tulee blenderissä kuitenkin lähes aina hyviä. Ja muista laittaa omat suosikkimausteesi mukaan! En (taaskaan) voinut vastustaa aasialaista kiusausta: käytin currytahnaa, chiliä ja wasabi-tuorejuustoa. Tulos oli oikein hyvä "potkukeitto"!

Käytin seuraavat ainekset:
2 isoa parsakaalipäätä
3 sellerin vartta
1/2 purjosipuli, vihreä osa
2 perunaa
1 kevätsipuli
2 valkosipulin kynttä
1-2 rkl vihreätä currytahnaa
1 lemon drop chili
öljyä
noin 1 litra kananlientä
1-2 dl kuivaa valkoviiniä
1 pakkaus kikherneitä
150-200 g crème bonjour tuorejuustoa (minulla oli seuraavat maut: valkosipuli, yrtti ja wasabi)

Leikkasin vihannekset sopiviin paloihin. Sitten laitoin hiukan öljyä kattilaan ja lämmitin currypastan siinä, niin että maut irtosivat. Jätä currytahna pois, mikäli haluat miedomman keiton. Lisäsin vihannekset ja käänsin niitä öljyssä pari minuuttia ennen kuin lisäsin valkoviinin ja annoin kiehua kokoon parisen minuuttia. Kaadoin päälle kanalientä/vihanneslientä ja kaikki sai kiehua hiljalleen kunnes vihannekset vaikuttivat kypsiltä. Silloin lisäsin valutetut kikherneet ja annoin niiden lämmetä. Sitten sekoitin keittoon crème bonjour tuorejuustot ja blenderi sai surauttaa keiton (melkein) sileäksi.
Sillä aikaa kun keitto oli kiehumassa paistoin hieman kikherneitä ja pekonia paistinpannulla. Niillä koristelin valmiit annokset ja lisäsin vielä hieman dukkahta, mustaa sormisuolaa ja mustapippuria. Soseutetut keitothan eivät itsessään ole mitään kaunottaria, joten ne vaativat vähän make overia!







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti