Tomi Björckin grillattu misolohi

perjantai 25. elokuuta 2017


Tämä Tomin lohi yllätti todellakin sekä maultaan että helppoudellaan. Pelkäsin, että kaikki marinadi tarttuisi grilliritilään. Aika hyvin kuitenkin meni, vaikka en totellut ohjetta, vaan laitoin kokonaisen fileen grilliin. Kääntämisvaiheessa oli kuitenkin pakko leikata se paloiksi. Siksi se on hieman kärsineen näköinen. Ehkä olisi kannattanut laittaa halsteriin. 

Ainekset:
600 g lohifileetä

Marinadi:
3 rkl misotahnaa
2 rkl öljyä
2 rkl soijakastiketta
2 rkl valkoviiniä
1 rkl mirinkastiketta
2 tl hunajaa

1. Leikkaa lohifilee neljään osaan.

2. Valmista marinadi sekoittamalla kaikki ainekset yhteen. Laita lohipalat vuokaan ja kaada marinadi päälle. Anna marinoitua puoli tuntia.

3. Laita lohipalat grilliin tai pannuun nahkapuoli alaspäin ja grillaa noin 3 minuuttia. Käännä ja grillaa myös toiselta puolelta noin 3 minuuttia. 




Tämä Torresin Viña Esmeralda kuuluu valkoviinisuosikkeihini. Se on puolikuiva mutta enemmän kuivaan suuntaan. Sopivasti hedelmäinen. Mielestäni se sopii mainiosti kaikkien aasialaisvivahteisien ruokien seuraksi. Lohen lisukkeeksi meillä oli kesäkurpitsagratiini edellisestä postauksesta. Mainio yhdistelmä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti