Tartari - parmankinkku, meloni, tomaatti

perjantai 18. elokuuta 2017


Nopeatekoinen suolainen kaveri viime postauksen gaspacholle. Ne täydentävät toisiaan sataprosenttisesti.


Ainekset 4-6 hengelle:
200 g parmankinkkua tai vastaavaa
3 isoa tomaattia
1 pieni sipuli
ruohosipulia
suolaa
mustapippuria
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl viinietikkaa/balsamicoa
1/4 keltaista/oranssinväristä melonia

Leikkaa kinkku ohuiksi suikaleiksi ja tomaatit pieniin kuutioihin. Valuta tomaattikuutioita. Hienonna sipuli. Sekoita kinkku, tomaattikuutiot, sipuli ja silputtu ruohosipuli. Suolaa ja pippuroi. Lisää oliiviöljy ja viinietikka ja sekoita. Säilytä jääkaapissa kunnes on aika viedä tartarit tarjolle. Annostele suoraan lautasille käyttäen pientä rengasta. Leikkaa hyvin ohuita melonisiivuja koristeluun.

Kommentti: Tämä resepti tulee ranskalaisesta blogista. Laitan seuraavalla kerralla hiukan melonikuutioitakin tartariin. Luulen, että siitä tulisi vielä parempi niin. Mutta silloin tartaria ei saa jättää jääkaappiin kovin kauan, koska siitä voi tulla vetistä. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti