Kukkakaalikakku

sunnuntai 27. elokuuta 2017


Ottolenghin erinomainen kukkakaalikakku on todella monikäyttöinen. Seisovaan pöytään, piknikille, lisukkeeksi lihalle, linnulle tai kalalle, vegeruokana tomaattisalaatin kera (todella maukasta), kahvi- tai teehetkeen jne. Maku on parhaimmillaan seuraavana päivänä. Ongelmana voi vain olla se, ettei seuraavaan päivään jää mitään !

Ainekset:
1 pieni kukkakaali, jaettuna 3 cm:n kokoisiin nuppuihin (450 g)
1 keskikokoinen punasipuli (170 g) Käytin itse noin 200 g
3/4 dl oliiviöljyä
1/2-1 tl hienonnettua rosmariinia
7 kananmunaa
15 g hienonnettua basilikaa
120 g vehnäjauhoa, sihdattuina
1 1/2 tl leivinjauhetta
1/3 tl jauhettua kurkumaa
150 g karkeasti raastettua parmesaanijuustoa tai muuta hyvin kypsytettyä juustoa
sulatettua voita, voiteluun
1 rkl valkoisia seesamin siemeniä
1 tl nigella siemeniä
suolaa ja mustapippuria

1. Lämmitä uuni 200 asteeseen.

2. Laita kukkakaalinuput kattilaan ja lisää 1 tl suolaa. Peitä vedellä ja anna kiehua hiljaa 15 minuuttia, kunnes nuput ovat pehmenneet. Siirrä ne siivilään valumaan ja kuivumaan.

3. Leikkaa neljä viipaletta, noin 1/2 cm:n paksuisia, sipulin toisesta päästä ja laita ne sivuun. Pilko karkeasti loput sipulista ja laita öljyn ja rosmariinin kanssa pieneen paistinpannuun. Paista 10 minuuttia keskilämmöllä, kunnes sipuli on pehmennyt. Sekoita silloin tällöin. Ota pois liedeltä ja anna jäähtyä. Siirrä sipuli isoon kulhoon, lisää munat ja basilika, vatkaa ja lisää sitten jauhot, leivinjauhe, kurkuma, parmesaanijuusto, 1 tl suolaa ja runsaasti mustapippuria. Sekoita sileäksi massaksi, lisää kukkakaali ja sekoita varovasti.

4. Vuoraa iso irtopohjainen rengasvuoka (24 cm) leivinpaperilla. Voitele reunat voisulalla, sekoita seesami- ja nigellasiemenet ja ravistele niitä vuoassa, niin että ne tarttuvat reunoihin. Kaada kukkakaalisekoitus vuokaan ja asettele sipulirenkaat päälle. Paista uunin keskiosassa 45 minuuttia, kunnes kakku on kullanruskea ja hyytynyt. Kokeile veitsellä tai tikulla. Ota pois uunista ja anna levätä ainakin 20 minuuttia. Tarjoile haaleana.

Kommentti: Mielestäni kakku on parempi kylmänä. Silloin kaikki maut tulevat hienosti esille. Tomaattisalaatti (esim. Ottolenghin tomaatti- ja granaattiomenasalaatti) sopii lisukkeeksi. Parman kinkku tai kylmäsavulohi ovat myös hyviä lisukkeita. Ja tietysti lasillinen hyvää punaviiniä jos haluaa.







Pari muuta kukkakaalireseptiä blogista:



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti