Gluteeniton Nutellakakku kahdella aineksella

keskiviikko 30. elokuuta 2017


Tämä oli ensimmäinen tutustumiseni suosittuun Nutellaan ... jo oli aikaakin. Ellet jo ole tehnyt tätä supernopeaa kakkua, niin teepä se seuraavan kerran, kun makeanhammasta kolottaa. Kunhan muistat pitää Nutellapurkin ja kananmunia kaapissa. Itse tein kakun jälkkäriksi rapujuhliin ja koristelin sen viimeisillä punaisilla viinimarjoilla, jotka löysin pensaasta. Hiukan happamat viinimarjat toimivat älyttömän hyvin makean kakun kanssa. Matt Preston, Australian Masterchef-kilpailun tuomari, keksi ilmeisesti tämän reseptin ensimmäisenä jo vuosia sitten!

Ainekset:
4 isoa kananmunaa
240 g Nutellaa


1. Esilämmitä uuni 175 asteeseen. Voitele 17-senttinen irtopohjavuoka tai pingota leivinpaperi siihen.

2. Vaahdota kananmunat sähkövatkaimella noin 6 minuuttia, kunnes volyymi on kolminkertaistunut.

3. Laita Nutella isoon lasikulhoon ja lämmitä mikrossa 20 sekuntia, niin, että se pehmenee.

4. Lisää 1/3 munavaahdosta ja sekoita hyvin. Lisää sitten taas 1/3 ja sekoita. Lopuksi viimeinen 1/3 ja sekoita tasaiseksi.

5. Kaada taikina vuokaan ja paista noin 20-25 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ennen kuin otat sen vuoasta. Tarjoile mieluummin vasta seuraavana päivänä.

Kommentti: Käytin isompaa vuokaa sillä seurauksella että kakusta tuli aika matala. Sillä ei nyt ollut väliä, koska maku oli mitä herkullisin. Seuraavalla kerralla taidan vaihtaa osan Nutellaa sulatettuun tummaan suklaan. Voisi ehkä toimia hyvinkin!








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti