Raikas aasialainen kurkkusalaatti

tiistai 27. kesäkuuta 2017


Raikkaasti rouskuva kesäinen kurkkusalaatti on tehty avomaankurkuista. Maustettu aasialaisittain riisiviinietikalla, seesamiöljyllä, soijalla, seesamin siemenillä, chilillä ja korianterilla. Ja sitten hieman sichuanpippuria antamaan erilaista poltetta. Täydellinen kesäsalaatti lisukkeeksi kaikkeen mahdolliseen.

Ainekset:
noin puoli kiloa kurkkuja
suolaa
sokeria

Kastikkeeseen:
1 rkl riisiviinietikkaa
1 tl suolaa
2 tl sokeria
2 tl seesamiöljyä
2 tl (thai)soijaa
2 valkosipulin kynttä

(1 tl sichuaninpippureita, paahdettuja ja murskattuja)
chiliflakes
seesamin siemeniä
korianteria



1. Huuhtele kurkut ja kuivaa ne. Puolita ne ja koverra sisus. Käännä ne kuoripuolet ylöspäin ja murskaa hieman kädellä. Leikkaa ne pitkulaisiksi paloiksi. Katso kuvia ylhäällä.

2. Laita palat siivilään ja kaada päälle hyppysellinen suolaa ja hyppysellinen sokeria. Laita paino päälle ja anna seistä 15-30 minuuttia tai kauemmin.

3. Tee kastike: Sekoita suola, sokeri ja riisiviinietikka pienessä kulhossa. Sekoita kunnes sokeri ja suola on liuennut. Sekoita mukaan raastetut/prässätyt valkosipulit, seesamiöljy ja soija.

4. Poista ylimääräinen neste kurkuista ja siirrä ne kulhoon ja kaada päälle kastike. Sekoita. 

5. Sichuaninpippuri on jännän voimakkaan makuinen. Ellet ole tottunut makuun aloita 1/2 teelusikallisella. Sirottele päälle seesamin siemeniä, chiliflakeseja ja tuoretta korianteria. Käytin huhmareessa hienonnettuja korianterin siemeniä tuoreen korianterin sijaan. Satun nimittäin rakastamaan niitä. Salaatti maistuu parhaiten jääkaappikylmänä.

6. Vie tarjolle heti.





Kurkkusalaatin kera nautimme paistettuja kanaburgereita. Löydät reseptin täältä jos haluat kokeilla:


 Kurkkujen sisukalut käytin maustamaan juomaveteni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti