Thai hernepyree & kampasimpukoita

maanantai 1. toukokuuta 2017

Värikäs, nopea ja huippuhyvä alkuruoka à la Nigella. Ihania aasialaisvivahteita hernepyreessä vihreän currytahnan ansiosta. Herneet, tahna ja crème fraîche sekaisin blenderissä ja syntyy  jännä ja hiukan erilainen hernepyree. Kampasimpukat tarvitsevat ainoastaan hieman limemehua ja korianteria voiseoksen lisäksi, jotta annoksesta tulisi täydellinen. Aasialaisen ruoan ystävälle tämä on napakymppi alkuruoka.

Hernepyree (alkuruoka neljälle):
500 g pakastettuja vihreitä herneitä
1-2 rkl vihreää currytahnaa
75 g crème fraîchea
sormisuolaa

Kiehauta vettä kattilassa. Kaada herneet kiehuvaan veteen ja ota kattila liedeltä. Älä keitä. Annoin herneiden uida vedessä muutaman minuutin, niin että ehtivät lämmetä ja pehmetä. Valuta vesi pois ja kaada herneet blenderiin. Lisää currytahna ja crème fraîche. Käytin 2 rkl tahnaa, mutta aloita yhdellä ruokalusikallisella ja lisää maisteltuasi, jos haluat enemmän potkua. Mausta suolalla. Tein pyreen aikaisemmin päivällä ja lämmitin sitten nopeasti mikrossa, kun oli aika syödä.


Kampasimpukat:
12-16 kampasimpukkaa
2 tl voita
2 tl ruokaöljyä
1/2-1 limen mehu
2 rkl silputtua korianteria/thaibasilikaa

Kuumenna öljy ja voi kuohuvaksi ja paista kampasimpukat siinä 1 1/2-2 minuuttia per puoli. Huom! Paistinpannun pitää olla kuuma. Simpukoista tulee hiukan karamellisoituja. Siirrä ne (esilämmitetyille) lautasille ja purista limemehua kuumaan paistinpannuun. Sekoita kunnolla niin, että kaikki maut irtoavat. Kaada sitten neste paistettujen simpukoiden päälle. Annostele hernepyree kampasimpukoiden viereen ja koristele korianterilla. Ja sitten saa nauttia kaikilla aisteilla! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti