JÄTTIKATKARAPUPESÄ

maanantai 8. toukokuuta 2017


Salaatti, wokki tai jotain siltä väliltä. Ravunpyrstöjä, jotka ensin marinoin tuoksuvassa maustesekoituksessa ja sitten paistoin vihannesten kera wok-pannussa. Tarjoilin salaattipohjalla, mutta pastakin on hyvä seuralainen. Todellinen viikonloppulounas!

Ainekset:
500 g vannamei ravunpyrstöjä ( löytyvät aasialaiskauppojen pakastealtaasta), tai jättikatkarapuja (tuoreita/pakastettuja)
2-3 raastettua valkosipulin kynttä
raastettua inkivääriä maun mukaan
2 kuivattua pyöreää tulista chiliä, jauheena/tuoretta chiliä
pala vihreää hienonnettua purjoa
noin 1 dl öljyä
sormisuolaa

Sekoita raastettu inkivääri ja valkosipuli öljyn, chilin, purjon ja suolan kanssa. Marinoi sulatetut ravunpyrstöt sekoituksessa ainakin 30 minuuttia, mieluummin kauemmin.



Wokkasin pussillinen sulatettuja vihreitä papuja raastetun valkosipulikynnen ja hienonnetun sipulin kanssa pienessä öljymäärässä ja maustoin chilillä ja sormisuolalla. Sen jälkeen oli ravunpyrstöjen vuoro käydä pannulla parisen minuuttia, kunnes ne olivat roosan värisiä. Kaadoin marinadin niiden päälle. Tein pedin vihanneksille ja ravuille Cosmopolitan salaatista ja koristelin annokset ruohosipulilla. Tulos oli mahtavan makuinen!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti