Grillinamia!

perjantai 12. toukokuuta 2017


Maalaisbistron ulkokeittiö herää pikku hiljaa eloon talviunestaan. Sitten kun se on taas edustuskunnossa, napsautan siitä muutaman kuvan. Pari viikkoa sitten grillasin hiukan vihanneksia, halloumia ja kanaburgereita. Tein siihen yksinkertaisen gochujangmajoneesin. Kaikki maistui uskomattoman hyvältä auringossa kylpevällä terassilla. Sen jälkeen talvi on tehnyt paluutaan ja nyt toivomme että pipo, kaulahuivi ja käsineet kohta voidaan laittaa kaappiin odottamaan ensi talvea.

Kanaburgerit kolmelle hengelle:
400 g jauhettua kananlihaa
2-3 tl ras-el-hanout maustetta/muuta jännää maustetta
1 rkl soijaa
1 raastettu valkosipulin kynsi
1 kananmuna
suolaa
mustapippuria
Sekoita kaikki ainekset ja muotoile kuusi pihviä. Burgerien koostumus jää aika löysäksi, joten lisää hiukan raastettua leipää/korppujauhoa/pankoa, jos haluat. Laitoin burgerit öljyttyyn halsteriin, koska silloin ne pysyvät hyvin kasassa. Grillaa ne 4-5 minuuttia molemmalta puolelta keskilämmöllä.



Vihannekset: Leikkaa munakoiso kahden sentin viipaleiksi pituussunnassa. Puolita paprika. Leikkaa halloumi kolme senttiä paksuiksi siivuiksi. Grillasin ne ja sen jälkeen lorautin päälle hiukan oliiviöljyä  ja ripottelin tuoretta rosmariinia. Timjami, salvia, persilja, rakuuna tai sekoitus kaikkia sopii yhtä hyvin. Ja tietysti suolaa ja pippuria.
Munakoiso, paprika ja halloumi on oiva yhdistelmä. Se tuli taas todistettua. Voit tykätä tästä reseptistä, jos olet samaa mieltä:



Tein kastikkeen näin: valmiiseen majoneesiin sekoitin hiukan gochujangtahnaa (sriracha käy yhtä hyvin). Helppoa ja hyvää, jos tykkää chilistä...muuten voi laittaa yrttejä ja Dijon-sinappia. Ja sitten mustia kreikkalaisia oliiveja. Herkullista, terveellistä ja kaunista. Näet varmaan kuvista miten todella lämmin (kesä)päivä silloin oli?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti