Yrttimarinoitu grillikana mukaan piknikille

keskiviikko 26. huhtikuuta 2017

Ruokaisa ja nopea salaatti grillatusta kanasta ja yrttimerestä. Tuoreita yrttejä saa olla tosi runsaasti, kuten timjamia, salviaa, rosmariinia, persiljaa, basilikaa, ranskalaista rakuunaa. Valitse mieleisesiyrttisekoitus,  mutta timjami on pakollinen! Osta vaikka valmiiksi grillattu kana ja laita palat yrttimarinadiin astiaan, joka otat mukaan piknikille. Toiseen astiaan laitat kaikki vihannekset. Sitten vain sekoittelet ainekset laittessasi salaatin tarjolle. Helppoa kuin mikä ja kanapalaset ovat läpikäyneet makumuutoksen! 


Kuvassa yrttiämpärini, jotka ovat talvehtineet kellarissa ja nyt yrtit kasvavat niin hyvin verannalla, että oli pakko muotoilla niitä hiukan. Saavat odottaa sopivia terassikelejä vielä tovin.
Tarvitset:
1 grillattu kana/broileri paloiteltuna, nahalla tai ilman
Marinadi:
oliiviöljyä
valkosipuliöljyä
balsamicoa, valkoinen/punainen/rosé
Dijon sinappia
raastettua valkosipulia
todella paljon tuoreita yrttejä
(chiliä, tuoretta/murskattua kuivattua/pulveria)
mustapippuria
suolaa
Sekoita kaikki marinadin ainekset. Testaa makua: saa olla aika tujua ja tee tarpeeksi paljon marinadia, koska se palvelee myös salaatin kastikkeena. Lisää kanapalat ja anna marinoitua ainakin tunnin verran ... mitä kauemmin sitä enemmän makua imeytyy paloihin.


Salaattiin:
salaattisekoitusta, pari-kolme erilaista
pinaattia
rucolaa
kevätsipulia/punasipulia
tomaatteja
kurkkua
lehtiselleriä
paprikaa

Valitse mieleisiäsi vihanneksia. Esimerkiksi meloni ja oliivit sopivat hienosti. Ja joku juusto: grillattua halloumia tai fetaa. Harmitti, ettei minulla ollut tällä kertaa.

Ripottele salaatin päälle pähkinöitä ja siemeniä. Dukkah-sekoitus ja Nigellasiemenet sopivat piristykseksi.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti