RIISTATERRIINI

sunnuntai 1. tammikuuta 2017


Patén tai terriinin valmistus joulupöytään on mieluista ja pakollista puuhaa bistron keittiössä. Tänä vuonna olin saanut valkohäntäpeuran niskan ystävältäni ja keitin siitä tosi maistuvan lihakeiton (resepti tulossa). Lihaa jäi sen verran yli, että päätin tehdä terriinin ylijäämälihasta. Laitoin siihen myös kuivattuja sieniä ja pekonia. Tarjoilin tätä valmiin punasipulicumberlandkastikkeen kera. Tästä terriinistä tuli aivan mahtava, joten tässä resepti olkaapa hyvät.



Ainekset:
noin 300 g keitettyä ja revittyä/pinennettyä riistaa (käytin valkohäntäpeuraa)
noin 50 g pekonia
2 valkosipulin kynttä
noin 1 dl kuivattuja sieniä (herkkutatteja ja mustia torvisieniä)
tuoretta rosmariinia maun mukaan
muutama salvian lehti
noin 1 dl kermaa
4 keltuaista
suolaa
mustapippuria




Paista silputtu pekoni ja lionneet sienet (tuoreet tai pakastetut käyvät yhtä hyvin) kunnes ne saavat väriä. Sekoita kaikki ainekset ja laita massa pieneen leipä-/uunivuokaan, joka on päällystetty muovikelmulla (joka kestää lämpöä). Paista 130-asteisessa uunissa vesihauteessa kunnes sisälämpötila on 70 astetta. Koska liha on valmiiksi kypsää niin terriini valmistuu aika nopeasti. Laita vuoka jääkaappiin yön yli ja päälle kevyt paino. Kumoa terriini ja tarjoile siivuina vaikka cumberlandkastikkeen tai puolukkasurvoksen kera. Cornichonkurkut sopivat myös tähän. Ja vielä jotain vihreätä, vaikka salaatinlehtiä tai rucolaa.  Ehkä paahdettu leipäviipale leivänrakastajille. Lasillinen hyvää täyteläistä punaviiniä kruunaa kokonaisuuden.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti