KATKARAPUJA, MUSTAPAPUJA, CHORIZOA JA CHILIÄ

lauantai 28. tammikuuta 2017



Piti nopeasti keksiä sopivaa lounasruokaa kotona löytyvistä aineksista ja silmiini osui tämä resepti ruotsalaisesta Bagaren och kocken lehdestä. Vaihdoin toki jättikatkaravut tavallisiin pakastekatkatkarapuihin. Tuli oikein maukas, täyttävä ja kaunis lounasannos. Ellet jo ole testannut mustapapuja niin tee se ihmeessä. Ovat terveellisiä, täyttäviä ja kauniitakin. Hyvä proteiinin lähde!

Neljään annokseen tarvitset:
3/4 dl oliiviöljyä
1 keltasipuli, silputtu
800 g mustapapuja, huuhtele hyvin (purkista, valmiiksi keitettyjä)
1 1/4 dl kanalientä
2 (chipotle)chiliä, silputtuja
1 tl oreganoa
suolaa
2 kevätsipulia, siivuttuina
2 chorizoa, siivuttuina
12 jättikatkaravun pyrstöä, kuorittuja mutta pyrstö jätetään (käytin sen sijaan pussillinen valmiikisi kuorittuja katkarapuja)
1 dl löysästi pakattua korianteria

Tarjoile limelohkojen kera




Tee näin:
1. Kuumenna puolet öljystä paistinpannussa ja paista sipuli noin 5-7 minuuttia, kunnes saa hiukan väriä. Lisää pavut, liemi, chili, oregano ja suola ja paista miedolla lämmöllä noin 5-7 minuuttia. Sekoita joukkoon kevätsipuli.
2. Kuumenna loput öljystä paistinpannussa ja paista chorizo kunnes se saa väriä, noin 2-4 minuuttia. Siirrä lautaselle. Paista rapuja noin 2 minuuttia (pakastettuja keitettyjä katkarapuja ei paisteta; muuttuvat sitkeiksi).
3. Laita chorizo ja katkaravut papujen päälle. Ripottele päälle korianteri ja tarjoile limen kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti