GRATINOITU HUMMERI

tiistai 27. joulukuuta 2016


Meillä on tapana herkutella jouluaattona pienellä tasting menullä, koska perinteiset jouluruoat eivät ole oikein suosittuja meidän perheessä. Tämä oli nyt neljäs vuosi kokeilun merkeissä...voi pikku hiljaa kutsua sitä traditioksi ja hyväksi sellaiseksi. Meitä on yleensä ainoastaan kolme aikuista ja yksi koira jouluaattona, joten systeemi toimii hyvin. Nämä gratinoidut hummerit kuuluvat aina aaton menuhun. Ne ovat loistava valinta alkuruoaksi kahdenkeskiseen romanttiseen uudenvuoden viettoon. 




Neljälle hengelle tarvitset:
2 keitettyä hummeria (pakastetut sopivat hyvin)
1 rkl voita
1 rkl hienoksi hakattua salottisipulia
60 g tuoreita herkkusieniä
1 rkl konjakkia
1/2 rkl tomaattipureeta
1/2 rkl vehnäjauhoja
noin 1,3 dl crème fraîchea
vajaa 1/2 kalaliemikuutio
hyvin vähän cayennepippuria
suolaa
noin 1,5 dl raastettua juustoa


Irroita varovasti sakset. Avaa ne ja ota liha talteen. Puolita hummerit pituussuunnassa vahvatekoisella veitsellä. Aloita työntämällä veitsenkärki pään läpi ja leikkaa suoraan pyrstöä kohti, jotta saat kaksi ehjää puolikasta. Poista suoli. Poista liha puolikkaista ja pilko se. Ole varovainen, etteivät kuoripuolikkaat rikkoudu. Puhdista ja pilko herkkusienet, hienonna sipuli. Paista sipuli voissa, mutta älä ruskista sitä. Lisää herkkusienet ja konjakki. Keitä kunnes melkein koko nestemäärä on kiehunut kokoon. Ota kattila liedeltä ja lisää tomaatipuree. Lisää vehnäjauhot. Sekoita hyvin ja lisää crème fraîche ja liemikuutio. Sekoita. Keitä muutama minuutti. Mausta cayennepippurilla ja suolalla. Sekoita joukkoon hummerin liha, mutta älä keitä enää...muuttuu sitkeäksi. Täytä hummerin kuoret sekoituksella ja ripottele juustoa päälle. Tähän asti voit valmistella aamulla.



Gratinoi 225 asteessa noin 10 minuuttia kunnes väri näyttää hyvältä. Jätin pois herkkusienet tänä vuonna...tuli hiukan kritiikkiä nuorelta herralta.




Juomana pitää olla aito Champagne!








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti