KYSSÄKAALIA & TUUNATTUJA PAPUJA

sunnuntai 30. lokakuuta 2016





Tämä kaunotar on kyssäkaali. Löytyy myös vihreänä. Kaloreita melkein nolla, mieto ja elegantti maku. Maalaisbistrossa syödään aika harvoin perunaa, mutta vihanneksia kaikissa muodoissa sitäkin useammin.  Mieluiten omasta kasvimaasta, mutta paikkakunnan K-kauppakin yllättää hienolla valikoimallaan. Kyssäkaalista teen useimmiten ranskalaisia uunissa maustettuina yrteillä ja suolalla, mutta tämä Tommy Myllymäen resepti on kokeilemisen arvoinen...ja helppo!

KYSSÄKAALIA VOISSA
muskottipähkinän ja persiljan kera

Ainekset:
400 g kyssäkaalia
3 rkl vettä
75 g voita
1 banaanisalottisipuli hienoksi silputtuna
hyppysellinen hienoksi raastettua muskottipähkinää
tuoretta silopersiljaa hienoksi silputtuna
suolaa


Kuori kyssäkaali tarkkaan (keitetty kuori maistuu puulle) ja leikkaa se reiluiksi paloiksi. Keitä niitä kevyesti suolatussa vedessä 4-5 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä. Kuumenna 3 ruokalusikallista vettä kiehuvaksi ja lisää joukkoon voi erissä samalla vatkaten niin, että muodostuu emulsio. Lisää banaanisalottisipulisilppu ja kyssäkaalipalat. Anna hautua muutama minuutti ja lisää sitten muskottipähkinäraaste ja silopersiljasilppu. Mausta suolalla.



Sopii broilerin, sianlihan ja paistettujen kalojen lisukkeena tai sellaisenaan. Miedon lempeä kaalinmaku ja ihana tekstuuri.




TUUNATTUJA PAPUJA




Pakastimeni on täynnä papuja ja yritän tuunata niitä parhaani mukaan, koska pakastetut pavut kaipaavat hiukan piristystä! Valitsin nyt pussillisen keltaisia vahapapuja ja mielen mukaan mausteita ja yrttejä. Jokainen voi tehdä oman kombonsa ...ja otan mielelläni vastaan uusia tuunausreseptejä!


Ainekset:

keitettyjä papuja (vihreät saavat olla al dente mutta keltaisten pitää mielestäni olla pehmeitä)
voita
hienoksi silputtua sipulia
hienoksi silputtua/raastettua/ohuesti viipaloitua valkosipulia
(hienoksi silputtua chiliä)
(yrtti-/sitruuna)suolaa
persiljaa


Sulata voi paistinpannussa. Kuullota sipuli, valkosipuli ja chili keskilämmöllä 1-2 minuuttia. Lisää keitetyt pavut, mausta suolalla ja kääntele niitä 1-2 minuuttia. Sekoita lopuksi hienoksi silputtu persilja. Tosi helppo, hyvä ja terveellinen!





Tämän vuotinen papusato oli taas kerran runsaanlainen...mutten valita yhtään...hyvä proteiinilisä sekä ihmisille että koirille!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti