ETIKKAKURKKUJA

tiistai 30. elokuuta 2016


ETIKKAKURKKUJA

Tämä tapa säilöä kurkkuja on tosi helppo ja kurkuista tulee aivan mahtavan makuisia. Olen saanut reseptin ystävättäreltäni. Kokeilkaa!

2 kiloa avomaan kurkkuja
1 pullo(0,5 l)etikkaa
+ hiukan vähemmän vettä
noin 900 g sokeria
3 kämmenellistä hienoa suolaa
kruunutilliä
piparjuurta
laakerinlehtiä
2 rkl sinapinsiemeniä

Laita vuorotellen kurkkuviipaleita, kruunutilliä, piparjuurta ja laakerinlehtiä lasipurkkeihin. Kiehauta etikkaliemi ja sinapinsiemenet ja kaada lämpimänä kurkkujen päälle. Anna seistä kellarissa tai kylmässä 2-3 viikkoa.

Toivottavasti maistuu!

Assistenttini ei pidä ukkosesta...keittiöpöydän alla on turvallinen olo.

Pieni mandoliinihaaveri...ei kannata kiirehtiä. Ole varovainen!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti